Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Έβελιν Μπέτση
Πλαστικός Χειρουργός

Η λιποαναρρόφηση διορθώνει ότι δεν μπορούν δίαιτες και γυμναστική

Η λιποαναρρόφηση διορθώνει ότι δεν μπορούν δίαιτες και γυμναστική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβελιν Μπέτση, Πλαστική Χειρουργική,

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μια μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά διορθώνει μόνιμα δύσμορφες περιοχές του σώματος μας που έχουν παραπανίσιο λίπος. Οι περιοχές αυτές είναι δύσκολο να διορθωθούν με δίαιτα ή γυμναστική. Η τεχνική της λιποαναρρόφησης πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Yves-Gerard Illouz το 1977.

Παρόλο που η λιποαναρρόφηση έχει γίνει μια πολύ συχνά εφαρμοσμένη τεχνική, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια χειρουργική επέμβαση που θα πρέπει να γίνεται από έναν καλά εκπαιδευμένο Πλαστικό χειρουργό και στο χώρο του χειρουργείου, τηρώντας όλους τους κανόνες αντισηψίας.

Μέσα από πολύ μικρές τομές στο δέρμα του ενδιαφερόμενου περνάμε μικρές κάνουλες με στρογγυλή μύτη και με περιοδικές κινήσεις αναρροφούμε το επιπλέον λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Αυτές οι κάνουλες είναι συνδεδεμένες με ένα δοχείο το οποίο έχει αρνητική πίεση και χάρη σε αυτή την αναρρόφηση μπορούμε και συλλέγουμε το λίπος.

Με αυτό τον τρόπο αφαιρούμε λιποκύτταρα σε μεγάλη ποσότητα από το σώμα μας. Τα λιποκύτταρα είναι κύτταρα που δεν έχουν την ικανότητα του πολλαπλασιασμού και για αυτό το λόγο όταν τα αφαιρούμε το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και δεν επανέρχεται.

Στην πράξη η λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολλά σημεία του σώματος μας όπως κοιλιά, γλουτοί, βραχίονες, μπράτσα, μηροί, γόνατα, κάτω άκρο και κνήμη. Με την εξέλιξη της τεχνικής είμαστε σε θέση να κάνουμε και διόρθωση άλλων περιοχών όπως το πηγούνι, ο λαιμός και το οβάλ του προσώπου.

Με μια σωστά εφαρμοσμένη επιφανειακή λιποαναρρόφηση μπορούμε να διορθώσουμε και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε σημεία που επεμβαίνουμε. Αυτό οφείλεται στη σύσφιξη του δέρματος που προέρχεται μετά από μια επιφανειακή λιποαναρρόφηση.

Μετά από το χειρουργείο είναι αναμενόμενες μερικές εκχυμώσεις / μπλε στα σημεία της λιποαναρρόφησης, αλλά και ένα οίδημα / πρήξιμο.

Οι πόνοι είναι ανεκτοί κυρίως λόγω της χρήσης λεπτών κανουλών και περισσότερο σημαντικοί στις μεγάλες λιποαναρροφήσεις. Με απλά παυσίπονα ο/η ενδιαφερόμενος/η ξαναβρίσκει τις καθημερινές του/της δραστηριότητες 4-7 μέρες μετά το χειρουργείο. Αυτό και πάλι εξαρτάται από την ποσότητα λίπους που αφαιρείται, αλλά και από το είδος της δραστηριότητας που ασκεί ο/η ενδιαφερόμενος/η. Κάποιος που κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι εν κινήσει συνέχεια, μπορεί να χρειαστεί περισσότερες μέρες από κάποιον άλλον που κάνει καθιστή εργασία και για λίγες ώρες της ημέρας.

Οι εκχυμώσεις απορροφούνται σε περίπου 10 ημέρες μετά από το χειρουργείο.

Είναι απαραίτητο να φορά κανείς για 4-6 εβδομάδες μια ελαστική φόρμα μετά το χειρουργείο.

Μια γενικευμένη αδυναμία μπορεί να εμφανιστεί τις πρώτες μέρες μετά την λιποαναρρόφηση και κυρίως μετά από της αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λίπους.

Τα σπορ μπορεί να τα ξεκινήσει κανείς 3 εβδομάδες μετά τη λιποαναρρόφηση και δεν επιτρέπεται η έκθεση στον ήλιο για 3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης αρχίζουν και γίνονται φανερά 3 εβδομάδες μετά από το χειρουργείο, όταν δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό του οιδήματος έχει απορροφηθεί. Το δέρμα χρειάζεται περίπου 6 μήνες για να προσαρμοστεί στη νέα σιλουέτα και να συσφιχτεί ολοκληρωτικά.

Το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται στους 6 μήνες μετά το χειρουργείο και στις περισσότερες περιπτώσεις ικανοποιεί τον/την ενδιαφερόμενο/η αν η ένδειξη μπήκε σωστά και ο/η ασθενής κατανόησε πλήρως τις προεγχειρητικές οδηγίες. Η λιποαναρρόφηση εξαφανίζει τις τοπικές εναποθέσεις λίπους την ιδία στιγμή που προκαλεί και μια σύσφιξη του δέρματος της περιοχής που χειρουργήθηκε.

Είδαμε ότι η λιποαναρρόφηση εκτιμάται από το μεγαλύτερο ποσοστό των ενδιαφερομένων αν έχει γίνει με σωστή ένδειξη και ο/η ενδιαφερόμενος/η έχουν ενημερωθεί σωστά και εκτενώς πριν από το χειρουργείο.

Σχετικά άρθρα