Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Απέδρασε ο Χριστόδουλος Ξηρός – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Μέγαρο Μαξίμου, Νίκος Δένδιας, Σίμος Κεδίκογλου, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, Χριστόδουλος Ξηρός,

Την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, καταδικασθέντα για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Προσέθεσε πως πρόκειται για “πολιτική απόδραση” που είναι, όπως είπε συνεπής με την πολιτική του δράση και τις απόψεις του για την ελευθερία.

«Ήταν συνεπής με τα πιστεύω του», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης. «Σήμερα ζούμε, σήμερα μαχόμεθα», προσέθεσε.

Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πελάτη του.

Σημειώνεται ότι ο Ξηρός δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας για να δώσει το «παρών» στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας, με αποτέλεσμα χθες το βράδυ να υπάρξει κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Είχε πάρει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να δίνει καθημερινά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας. Ωστόσο, χθες μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εμφανιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητείται μέχρι αυτή την ώρα, παραβιάζοντας τους όρους της εννιαήμερης άδειας που έλαβε.

Οι αστυνομικοί τον αναζητούν στο σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες πιθανές διευθύνσεις.

Δυσαρέσκεια την κυβέρνηση από την απόδραση Ξηρού

Δυσαρέσκεια επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας.

Η δυσαρέσκεια των κυβερνητικών στελεχών δεν έχει να κάνει με χειρισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά με την κίνηση Ξηρού και έτι περισσότερο με τις δηλώσεις του συνηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, τις οποίες θεωρούν εμπρηστικές.

Κυβερνητικά στελέχη, με προεξάρχοντα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως ο Ξηρός δεν είναι απλώς ένας κρατούμενος και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος, προκαταβάλλοντας ανθρωποκυνηγητό τις επόμενες ώρες για τον εντοπισμό του.

Ήδη, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει δώσει κατευθυντήριες γραμμές για τη στάση που θα ακολουθήσει η ελληνική αστυνομία τις επόμενες ώρες. Στην κυβέρνηση δεν συνδέουν την απόδραση Ξηρού με την ανάληψη της ελληνικής Προεδρίας και εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς αυτό το γεγονός, υπενθυμίζοντας πως αύριο και μεθαύριο η χώρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και θα ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των Ευρωπαίων εταίρων.

Όσο για τον Φραγκίσκο Ραγκούση, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για τις δηλώσεις του γνωστού δικηγόρου περί «συνεπούς ιδεολογικής συμπεριφοράς» του πελάτη του, τονίζοντας πως πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση και υπενθυμίζοντας πως ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είναι απλά ένας ακόμα κρατούμενος αλλά ένας τρομοκράτης.

Τέλος, υπάρχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκέψεις στην κυβέρνηση για αλλαγή της διαδικασίας χορήγησης αδειών σε κρατουμένους, η οποία σήμερα λαμβάνει χώρα μόνο με την απόφαση ενός εισαγγελέα.

Σχετικά άρθρα