Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Κομπάνι τίμησαν τους Έλληνες στρατιώτες πεσόντες στην Κύπρο

Οι Κούρδοι της Κομπάνι τίμησαν τους Έλληνες στρατιώτες πεσόντες στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανικολάου, Γλυφάδα, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Νάντια Αλεξίου, Φωτογραφίες, Χριστίνα Σιδέρη,

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου τελέστηκε στη Μητρόπολη Γλυφάδας μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στην Κύπρο των πολεμικών περιόδων 1964, 1967 και 1974.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση – ημερίδα στο Δημαρχείο της Γλυφάδας με θέμα “ΚΥΠΡΟΣ, 50 χρόνια εχθροπραξίες, 40 χρόνια κατοχή, 30 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς”.

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου και την άνοιξε, με χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Χριστίνα Σιδέρη και την εισήγηση έκανε ο στρατηγός ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος.

Αίσθηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας των Κούρδων της Ροζάβα (βόρειας Συρίας), του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης – Democratic Union Party, του πολιτικού βραχίονα του YPG.

Επικεφαλής της κουρδικής αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής του καντονιού Ροζάβα, στο οποίο ανήκει η μαρτυρική Κομπάνι, Ιμπραήμ Μουσλέμ, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους.

f1

f2

f3

f4

f5

Το στεφάνι δεξιά με το πράσινο, κίτρινο, κόκκινο χρώμα είναι των εκπροσώπων των Κούρδων της Κομπάνι

f6

Ο διοικητής του καντονιού της Ροζάβα, Ιμπραήμ Μουσλέμ, καταθέτει στεφάνι εκ μέρους του κουρδικού έθνους προς τιμή των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στην Κύπρο

Σχετικά άρθρα