Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΣΑ: Απαγορεύεται οι δικηγόροι να πιέζουν οφειλέτες – πειθαρχικές κυρώσεις

ΔΣΑ: Απαγορεύεται οι δικηγόροι να πιέζουν οφειλέτες – πειθαρχικές κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Εισπρακτικές Εταιρείες, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές,

Αυστηρές πειθαρχικές ποινές για δικηγόρους και νομικές εταιρείες που πιέζουν οφειλέτες όπως οι εισπρακτικές εταιρίες προβλέπει να απόφασή του το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σημειώνοντας ότι τέτοιες πρακτικές προσβάλλουν το σύνολο του δικηγορικού κόσμου και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Στην επίμαχη απόφαση προβλέπεται η προσθήκη διάταξης στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων. Πλέον, σε περίπτωση που δικηγόροι ή νομικές εταιρίες διαπιστωθεί ότι ακολουθούν πρακτικές εισπρακτικών εταιριών θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το πειθαρχικό όργανο του ΔΣΑ.

Η επίμαχη προσθήκη προβλέπει ότι τόσο οι δικηγόροι, όσο και η εκάστοτε νομική εταιρία απαγορεύεται να προχωρά σε προφορικές και τηλεφωνικές οχλήσεις οφειλετών, πέραν της μίας φοράς, ώστε να ενημερωθεί ο τελευταίος για το ληξιπρόθεσμο της οφειλής προς τον εντολέα του και να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει πεδίο εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς.

Σε περίπτωση που στη συνέχεια ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, δυστροπήσει ή αρνηθεί να εξοφλήσει την οφειλή, ο δικηγόρος οφείλει, τότε, να προβεί σε έγγραφη εξώδικη όχληση ή να ασκήσει τα προβλεπόμενα νόμιμα ένδικα βοηθήματα για λογαριασμό του εντολέα του.

Η μη τήρηση της διάταξης αυτής παραβιάζει τον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων και συνιστά ελεγκτέο πειθαρχικό παράπτωμα.

Σχετικά άρθρα