Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μενδώνη: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη τελείωσε

Μενδώνη: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη τελείωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Λίνα Μενδώνη, Μακεδονία, Μακεδονικός Τάφος, Μέγας Αλέξανδρος, Τύμβος Καστά, Υπουργείο Πολιτισμού,

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε την Πέμπτη από το Mega, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι ανακαλύφτηκε ένας σκελετός στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Η Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο Μega, δήλωσε ξανά ότι όλα τα ευρήματα στην Αμφίπολη ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα, ενώ δεν μπήκε στον πειρασμό να σχολιάσει τις αναφορές ότι πρόκειται για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Το γενετικό υλικό είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις όχι όμως τις απαντήσεις», ανέφερε η Λίνα Μενδώνη, προσθέτοντας ότι εκτός από αυτά τα ευρήματα δεν έχει βρεθεί κάτι άλλο.

«Η ανασκαφή στο συγκεκριμένο μνημείο έχει ήδη τελειώσει. Όταν έχεις ένα τόσο ιδιάζων μνημείο, νομίζω ότι το πιο σοβαρό είναι να περιμένουμε την απάντηση να μας τη δώσουν τα στοιχεία», ανέφερε.

Εμείς μια απορία να εκφράσουμε: Δηλαδή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να σκάψετε στην Αμφίπολη; Τα βρήκατε όλα και λέτε ότι η ανασκαφή έχει τελειώσει;

Σχετικά άρθρα