Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατεδαφίζεται καταυλισμός Ρομά στην Καλαμάτα

Κατεδαφίζεται καταυλισμός Ρομά στην Καλαμάτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καλαμάτα, Καταυλισμός, Παναγιώτης Νίκας, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι), Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Το «πράσινο φως» έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας στην κατεδάφιση των αυθαίρετων παραπηγμάτων, που έχουν εγκαταστήσει Ρομά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πίσω από το Πολυκλαδικό λύκειο της πόλης.

Η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου είναι απόρροια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στην Εισαγγελία Καλαμάτας, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και να καταστεί δυνατή η μεταστέγαση των Ρομά του παράνομου καταυλισμού Αγίας Τριάδας πριν την έλευση της χειμερινής περιόδου, στον νόμιμο οικισμό στην περιοχή Μπιρμπίτα πλησίον της Καλαμάτας, που έχει κατασκευαστεί για την φιλοξενία Ρομά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο παράνομος καταυλισμός στην Αγία Τριάδα έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο κοινωνικής ειρήνης με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και με την υγεία των κατοίκων.

Ο κ. Νίκας με δηλώσεις του έχει επισημάνει ότι ο Δήμος δεν κάνει αποκομιδή των απορριμμάτων εδώ και μέρες, διότι οι εργαζόμενοι αποδεδειγμένα κινδυνεύουν από τα καλώδια της ρευματοκλοπής, που διέρχονται κάτω από τα σκουπίδια. Επιπλέον, από την Πολεοδομία έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα όλα τα παραπήγματα επί των δημοτικών δρόμων και επί των ιδιοκτησιών και ζήτησε από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου την κατεδάφισή τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο παρατηρήθηκε σύγκλιση απόψεων για την κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων του οικισμού αθιγγάνων στην Αγία Τριάδα και για την εφαρμογή της απόφασης κατεδάφισης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, ενώ διαφορές υπάρχουν ως προς τον τρόπο υλοποίησης αυτής της απόφασης και, κυρίως, για τις αναγκαίες εναλλακτικές λύσεις στέγασης των Ρομά που διαμένουν στον παράνομο καταυλισμό.

Εν τέλει το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, για λόγους νοµιµότητας, υγείας και κοινωνικής ειρήνης, σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδος & Ιονίου, ενώ εξουσιοδότησε τον δήμαρχο σε συνεργασία µε την Εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές να προσδιορίσει την ακριβή ηµεροµηνία κατεδάφισης.

Τέλος, σύμφωνα και με τις επιταγές του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ότι, «από σήμερα ξεκινά η διαδικασία συζήτησης με επιτροπή των αθιγγάνων, η οποία θα έχει ως στόχο την υλοποίηση της απόφασης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου με συνεννόηση και συναίνεση και, προφανώς, με ενέργειες προσωρινής έστω στέγασης των παραπηγματούχων».

Σχετικά άρθρα