Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Ταφύλλης από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια

Τι είπε ο Ταφύλλης από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εύβοια, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Αισιόδοξος για την πορεία κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος από το πρωί Δευτέρας βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο.

«Κινητοποιήθηκαν έγκαιρα μεγάλες δυνάμεις, υπάρχει συντονισμός από ελικόπτερο, όλοι κάνουν αυτό που πρέπει και ελπίζω ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα σύντομα», δήλωσε ο κ. Ταφύλλης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για να προσθέσει:

«Υπάρχει αισιοδοξία γιατί δεν φυσάει αυτή τη στιγμή ανησυχητικά, τα εναέρια μέσα επιχειρούν, αλλά ας αφήσουμε την Πυροσβεστική που διαχειρίζεται αυτή την σοβαρή πυρκαγιά, να έχει τον τελευταίο λόγο και φυσικά την εκτίμηση της κατάστασης».

Σχετικά με την συνεδρίαση του Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων σε επίπεδο αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ο κ. Ταφύλλης ανέφερε πως συγκλήθηκε άμεσα και έλαβε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για τις ενισχύσεις και τα μέτρα που χρειάζονταν, για την προστασία των πολιτών στην περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

Ο κ. Ταφύλλης αναφέρθηκε στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την πρόληψη πυρκαγιών και την επιφυλακή στις περιοχές της χώρας που έχουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, τονίζοντας ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη και από εδάφους και από αέρος, όπου υπάρχει δείκτης 4, ενώ στην Αττική πραγματοποιούνται και με μικρότερο δείκτη (βαθμό 3).

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια εμφανίστηκε και ο νέος υπαρχηγός Επιχειρήσεων, επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος συντονίζει από την πρώτη στιγμή την επιχείρηση.

«Δώσαμε μεγάλη μάχη όλη τη νύχτα και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη για να οριοθετήσουμε της πυρκαγιά, εκεί που είναι τα δύσκολα σημεία. Αυτή τη στιγμή δεν φυσάει, αλλά περιμένουμε ενίσχυση των ανέμων, οπότε αγωνιζόμαστε να ελέγξουμε την κατάσταση το συντομότερο.

»Είναι μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, λόγω της πολύ πυκνής καύσιμης ύλης και των συνθηκών, αλλά ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχει ενιαίο μέτωπο και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή», είπε ο κ. Γιόβας.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μέτωπα, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, με τα πιο δύσκολα δύο σημεία προς τα βόρεια-βορειοανατολικά, κοντά στο Κοντοδεσπότι.

Εκεί εστιάζονται οι προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που παραμένουν στο σημείο ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπενθυμίζουμε πως οι δυνάμεις που ενισχύθηκαν χθες Κυριακή από διάφορα σημεία της χώρας, αποτελούνται συνολικά από 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 50 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Ο δρόμος Χαλκίδας- Βόρειας Εύβοιας έχει ανοίξει από τη μία τη νύχτα Κυριακής και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Σχετικά άρθρα