ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενός λεπτού σιγή στην τελετή παράδοσης στην ΕΛΑΣ

Ενός λεπτού σιγή στην τελετή παράδοσης στην ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς και χωρίς επίσημα αγήματα λόγω του πένθους ξεκίνησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της αρχηγίας της ΕΛΑΣ, από τον απερχόμενο αρχηγό Κωνσταντίνο Τσουβάλα στον διάδοχό του Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Στις δηλώσεις του κατά την τελετή και αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ο κ. Τσουβάλας τόνισε:

«Προσπαθήσαμε, εξαντλήσαμε τις δυνάμεις μας αλλά θα θέλαμε να είχαμε κάνει και πάνω από τις δυνάμεις μας για να είναι μαζί μας οι άνθρωποι που χάθηκαν».

Υπογράμμισε επίσης ότι «επί 37 χρόνια έπραξα ό,τι επέβαλλε η συνείδησή μου και το Σώμα το οποίο υπηρέτησα».

Ανέφερε ότι στη διάρκεια των 2,5 ετών της θητείας του στόχος του ήταν «να δημιουργήσει ένα άλλο πρόσωπο της ΕΛΑΣ και μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Είπε ακόμη ότι «δεν φτάνει μόνο να κάνουμε πράγματα σε ώρες κρίσης αλλά επιβάλλεται να προβλέπουμε καταστάσεις και να προλαμβάνουμε γεγονότα».

Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που του έκανε και δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ακόμη καλύτερη εξέλιξη του αστυνομικού σώματος με γνώμονα τις υπηρεσίες προς του πολίτες.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι γ.γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς και οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Αριστείδης Ανδρικόπουλος και Κωνσταντίνος Τσουβάλας:

Σχετικά άρθρα