Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαβρόγλου: Εξετάζουμε αλλαγή ωραρίου στα σχολεία – Τι ώρα θα ξεκινούν

Γαβρόγλου: Εξετάζουμε αλλαγή ωραρίου στα σχολεία – Τι ώρα θα ξεκινούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Γαβρόγλου, Μαθητές, Πανελλήνιες Εξετάσεις, Πανεπιστήμια, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Μετά τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός τόνισε ότι «πρέπει να ξαναφτιάξουμε την 3η Λυκείου, ώστε τα παιδιά να την παίρνουν στα σοβαρά».

Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου αποκάλυψε πως μία από τις αλλαγές, που σκέφτεται η κυβέρνηση είναι η αλλαγή του ωραρίου στα σχολεία και συγκεκριμένα, το να ανοίγουν τα σχολεία στις 9.00.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι προς το παρόν πρόκειται για μία σκέψη, ενώ ακόμη και εάν αποφασιστεί, δεν θα είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως είπε είναι μία κίνηση, που θα μπορούσε να έχει εκπαιδευτικό, αλλά και κοινωνικό αντίκτυπο.

Όσον αφορά στα μέτρα για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι άνοιξαν τρία σχολεία στην περιοχή, ώστε να υπάρχει ένας χώρος, όπου θα μπορούν να απασχολούνται, με εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους.

Υπενθύμισε ότι θα δοθεί για τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες μπόνους για εισαγωγή σε σχολές ως υπεράριθμοι και δυνατότητα μετεγγραφής.

Σχετικά άρθρα