Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρήκαν τη σορό ανήλικου παιδιού στις όχθες του Έβρου

Βρήκαν τη σορό ανήλικου παιδιού στις όχθες του Έβρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διδυμότειχο, Έβρος, Παιδιά, Πνιγμός,

Στις όχθες του ποταμού Έβρου βρέθηκε χθες Κυριακή η σορός ανήλικου, πιθανότατα παράτυπου μετανάστη, στην ευρύτερη περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο θάνατος του ανήλικου οφείλεται σε πνιγμό, ενώ όσον αφορά την ηλικία του εκτιμάται ότι πρόκειται για έφηβο, περίπου 14 ετών.

Η προχωρημένη σήψη που παρουσιάζει η σορός τοποθετεί χρονικά τον θάνατο του παιδιού περίπου προ τριμήνου.

Αυτός ο προσδιορισμός του χρόνου πνιγμού, αλλά και η ηλικία, ουσιαστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα από τα δύο ανήλικα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν προ ημερών, εντός του ποταμού Έβρου, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν με τους γονείς τους, υπηκόους Τουρκίας.

Σημειώνεται, ότι έχει ήδη βρεθεί από τις αστυνομικές αρχές της γείτονος η σορός της μητέρας και του ενός παιδιού, ενώ ο πατέρας, ο οποίος είχε διασωθεί παραμένει στον Έβρο, ως παράτυπα εισερχόμενος στη χώρα.

Μέσω της λήψης δείγματος DNA από τη σορό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα διερευνηθεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παιδιού με κάποιον εκ των ήδη δηλωθέντων ως αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο, στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Σοφικού Διδυμοτείχου, είχαν χαθεί τα ίχνη ακόμη μίας γυναίκας και τριών παιδιών, τους οποίους φέρεται να παρέσυραν τα φουσκωμένα νερά.

Ως προς τη διαδικασία της ταυτοποίησης, το δείγμα DNA της σορού αποστέλλεται, μαζί με δείγμα DNA συγγενικού προσώπου Α’ βαθμού του αγνοουμένου, εφόσον αυτό είναι εφικτό, από τις αστυνομικές αρχές στα εξειδικευμένα εργαστήρια των Αθηνών, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.

Σχετικά άρθρα