Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ανατολική Αττική

Συνεχίζονται οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην ανατολική Αττική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DNA, Αττική, Ιατροδικαστής, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

Παρατείνεται η αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων από τις πυρκαγιές της Αττικής, την ώρα που ο επίσημος αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 81. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ο ακριβής αριθμός των οποίων εξακολουθεί να είναι αδιευκρίνιστος, συνεχίζονται, από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων και εστιάζονται στη θέση Μάτι, αλλά και στην γύρω περιοχή.

Η Πυροσβεστική καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και αύριο (Παρασκευή 27 Ιουλίου), από τις 08.00 έως τις 20.00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως μέχρι το Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των θυμάτων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε αρκετά θύματα, τα περισσότερα από τα οποία απανθρακώθηκαν ή πνίγηκαν στο νερό.

Ο κ. Καρακούκης σημείωσε ότι γίνεται διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας τόνισε ότι στη διαδικασία συμμετέχει όλη η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών – Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη βοήθεια από άλλες ιατροδικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μαζική καταστροφή με πολλές απανθρακώσεις που είναι δύσκολες» και τόνισε πως «η αναγνώριση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αναμένουμε τις ταυτοποιήσεις μέσω DNA».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες ταυτοποίησης, όχι μόνο νεκροτομής.

Σχετικά άρθρα