Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη κινητοποίηση για το πύρινο μέτωπο στην Κινέτα – Εκκενώθηκαν οικισμοί (βίντεο+φωτο)

Μεγάλη κινητοποίηση για το πύρινο μέτωπο στην Κινέτα – Εκκενώθηκαν οικισμοί (βίντεο+φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Βίντεο, Κινέττα, Νίκος Τόσκας, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά, Φωτογραφίες,

Σε κατάσταση συναγερμού τελεί ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί, ενώ ήδη μετά και την ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή της Κινέτας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής μαζί με την ηγεσία της και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη,για το συντονισμό των επιχειρήσεων.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Αττικής είναι αποπνικτική λόγω των καπνών.

Την ίδια ώρα, έκλεισε η νέα και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Εκκενώθηκαν, πριν από λίγη ώρα, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Οι δυνατοί άνεμοι και ο πυκνός καπνός δυσχεραίνει το έργο των εναέριων μέσων.

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη φωτιά στην Κινέτα

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές

«Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της.

»Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό Πανόραμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον αν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά άρθρα