Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους συνταξιούχους επιστρέφονται αναδρομικά έως και 466 ευρώ

Σε ποιους συνταξιούχους επιστρέφονται αναδρομικά έως και 466 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επικουρικές Συντάξεις, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Εργασίας,

Η κυβέρνηση επιστρέφει αναδρομικά ποσά έως και 466 ευρώ από τις παράνομες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις 200.000 συνταξιούχων και στη δημοσιότητα δόθηκε η επίσημη λίστα του υπουργείου Εργασίας με τους δικαιούχους.

Αφορά συνταξιούχους 23 ταμείων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με ποσά που κατά γενικό μέσο όρο ανέρχονται στα 260 ευρώ, ενώ ανά Ταμείο φτάνουν ή ξεπερνούν τα 460 ευρώ.

Αναδρομικά από τις παρακρατήσεις υπερ του ΑΚΑΓΕ, στις συντάξεις επιστρέφει το υπουργείο Εργασίας σε 200.000 συνταξιούχους 23 επικουρικών ταμείων με ποσά που κατά γενικό μέσο όρο ανέρχονται στα 260 ευρώ, ενώ ανά Ταμείο φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 460 ευρώ.

Οι λογαριασμοί όλων των δικαιούχων έχουν πιστωθεί με τα ανάλογα ποσά και θα πληρωθούν στις 2 Αυγούστου με την τακτική μηνιαία επικουρική τους σύνταξη.

Η λίστα παραδόθηκε στο υπουργείο Εργασίας από την ΗΔΙΚΑ.

Εχουν μετρηθεί τα ποσά για όλα τα Ταμεία, εκτός από ΟΤΕ, Αγροτικής, ΕΤΒΑ και ΕΛΤΑ για τα οποία υπάρχει εκτίμηση που είναι σχεδόν οριστική.

Στους συνταξιούχους της ΑΤΕ για παράδειγμα για τεχνικούς λόγους τα αναδρομικά θα πιστωθούν σε δύο δόσεις, μία στις 2 Αυγούστου και μια δεύτερη γύρω στις 10 Αυγούστου.

Σημειωτέον ότι το πιο μεγάλο ποσό αναδρομικών ανήκει σε συνταξιούχους από το επικουρικό της ΑΤΕ (ΕΛΕΜ) με περίπου 1.300 ευρώ μικτά και 1.040 ευρώ καθαρά μετά το φόρο.

Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής Τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), του Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ), της Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ), όπως και διάφορες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ, μετά την πληρωμή του Μαΐου 144.727 συνταξιούχοι είδαν μηνιαίο κέρδος από 1 έως και 20 ευρώ τον μήνα.

Άλλοι 40.683 συνταξιούχοι είδαν από τον Μάιο αύξηση 20 έως 40 ευρώ τον μήνα, ενώ μεγαλύτερα ποσά, δηλαδή από 40 έως 60 ευρώ τον μήνα, δικαιούνταν 12.862 συνταξιούχοι.

Το σύστημα εντόπισε και 77 δικαιούχους που είχαν μηνιαίες αυξήσεις 60-83 ευρώ.

Aναλυτικοί πίνακες

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΑ 23 ΤΑΜΕΙΑ

Σχετικά άρθρα