Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναζητούν δύο εμπρηστές για τη φωτιά στο Αντισκάρι

Αναζητούν δύο εμπρηστές για τη φωτιά στο Αντισκάρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντισκάρι, Ηράκλειο, Κρήτη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Αντισκάρι Ηρακλείου -Νότια του Νομού- και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων μέχρι την περιοχή Λέντα και Γεροκάμπου χωρίς ωστόσο σήμερα να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης με 20 Πυροσβεστικά οχήματα και από τους 4 νομούς της Κρήτης με πάνω απο 50 άνδρες, 6 πεζοπόρα τμήματα, οχήματα των δήμων, εθελοντές και κάτοικους της περιοχής , έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ η εξασθένιση των ανέμων έχει βοηθήσει στον περιορισμό μέρος του μετώπου της.

Το Σάββατο αργά το απόγευμα είχαν απειληθεί κατοικημένες περιοχές και είχαν απομακρυνθεί κάτοικοι από τον οικισμό Γεροκάμπου ενώ κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά.

Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει αγροικίες, γεωργικές καλλιέργειες θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές αναζητούν δυο άτομα από την περιοχή που φέρονται ως υπαίτια για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούνται προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Α.Τ. Μοιρών, ο ημεδαπός Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού και ο Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.

Σχετικά άρθρα