Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Απειλούνται θερμοκήπια και κατοικίες στο Αντισκάρι

Κρήτη: Απειλούνται θερμοκήπια και κατοικίες στο Αντισκάρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντισκάρι, Κρήτη, Πυρκαγιά,

Στον οικισμό Τζίγκουνα εστιάζεται αυτήν την ώρα η μεγάλη επιχείρηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων, που συνεχώς ενισχύονται, για την κατάσβεση της φωτιάς που ξεκίνησε το πρωί στο Αντισκάρι νότια του νομού Ηρακλείου.

Οι πύρινες γλώσσες συνεχίζουν να απειλούν θερμοκήπια ακόμα και τα σπίτια του οικισμού Τζίγκουνα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του candianews.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τρις 10 το πρωί σήμερα Αντισκάρι και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που και σήμερα σαρώνουν την Κρήτη.

Η φωτιά που είναι ανεξέλεγκτη, έφτασε κυριολεκτικά ως τη θάλασσα με τα εναέρια και τα επίγεια μέσα να δίνουν μάχη με τη φωτιά για να αποτρέψουν ζημιές σε κατοικίες και θερμοκήπια καθώς οι πύρινες γλώσσες εκτείνονται μεταξύ του Λέντα και Πλατιά Περάματα.

Μάλιστα όπως γράφει το e-mesara η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών, ενώ υπάρχουν ζημιές σε θερμοκήπια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αν και το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς καίει προς το παρόν βοσκοτόπια.

Στη «μάχη» με τις φλόγες έχουν ριχθεί και οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με κάθε μέσο προσπαθούν να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και κυρίως σπίτια και θερμοκήπια.

Πολλοί κάτοικοι σε ομάδες έχουν «επιστρατεύσει» και τρακτέρ για να προσεγγίσουν τα φλεγόμενα σημεία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο και ήδη εκτείνεται στα δύο χιλιόμετρα. Η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμά τους συνεχίζει να καίει μέχρι στιγμής χορτολιβαδική έκταση.

Στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ, που δυσκολεύουν πάρα πολύ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν στην φλεγόμενη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως 4 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ακολούθησαν και άλλα 8. Αυτήν την ώρα επιχειρούν συνολικά 17 Πυροσβεστικά οχήματα. Στην μεγάλη επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν και 2 πεζοπόρα τμήματα.

Συνολικά μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα στην «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχθεί περισσότεροι από 60 Πυροσβέστες.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν επίσης πολλοί εθελοντές καθώς και οι υδροφόρες και το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Φαιστού.

Σχετικά άρθρα