Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Έπεσαν 93.580 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα τον Ιούνιο

Απίστευτο: Έπεσαν 93.580 κεραυνοί σε όλη την Ελλάδα τον Ιούνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστεροσκοπείο, Κεραυνός,

Τον θάνατο δύο ανθρώπων προκάλεσαν στις 2 και 3 Ιουνίου οι κεραυνοί που έπεφταν στη Βόρειο Ελλάδα. Ακολούθησε η πρόκληση πυρκαγιάς σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ενώ στις 13 Ιουνίου ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά στη Λάρισα την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο.

Η πολύ υψηλή δραστηριότητα των ηλεκτρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του Ιουνίου επιβεβαιώθηκε και από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Κατέγραψε δραστηριότητα κεραυνών και στις 30 μέρες του μήνα. Έτσι, εξηγούνται πολλές απ’ τις καταστροφές και αρκετές πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις.

Τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν, πανελλαδικά, 93.580 ηλεκτρικές εκκενώσεις, στην πλειοψηφία τους κεραυνοί, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του ΕΑΑ. Ελάχιστες νησιωτικές περιοχές δεν δέχθηκαν κεραυνούς, όπως η Κάρπαθος και τα δυτικά τμήματα της Ικαρίας.

Η πιο έντονη δραστηριότητα υπήρξε κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας «Μίνωας» από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, όταν το σύστημα ZEUS ανίχνευσε περισσότερους από 64.000 κεραυνούς και αστραπές στην Ελλάδα.

Στο επόμενο κύμα κακοκαιρίας «Νεφέλη», από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου, υπήρξαν περισσότερες καταστροφικές καταιγίδες, αλλά ανιχνεύθηκαν μόνο 12.500 ηλεκτρικά φαινόμενα, κυρίως στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Η ημέρα με τους περισσότερους κεραυνούς τον Ιούνιο ήταν η 15η Ιουνίου (18.818) και ακολούθησε σε συχνότητα η 16η Ιουνίου (16.685). Οι ημέρες με τους λιγότερους κεραυνούς ήταν η 8η Ιουνίου (οκτώ) και η 30ή Ιουνίου (εννέα).

Σχετικά άρθρα