Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Η «Νεφέλη» έτοιμη να «χτυπήσει» την Ελλάδα – Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Η «Νεφέλη» έτοιμη να «χτυπήσει» την Ελλάδα – Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός,

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Η «Νεφέλη» θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τη Δευτέρα 25/06 έως και την Πέμπτη 28/06.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους ενδέχεται να έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (με έμφαση στην Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα), το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες.

Σε αρκετές περιοχές αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Τη Δευτέρα 25/06/2018 η «Νεφέλη» θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν επίσης στη Μακεδονία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανόν αργά το βράδυ στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο τους 28-30 βαθμούς, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις δε θα ξεπεράσει τους 25-27 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά με τοπικές μπόρες και το θερμόμετρο από 19 έως 27 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες, μεταβλητοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδικές νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 13 έως 27 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη συννεφιά με πιθανή βροχή και η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και λίγες βροχές στα ορεινά της Κρήτης, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 20 έως 27 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ήλιος με παροδική συννεφιά και τοπικές βροχές, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 17 έως 29 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά και τοπικές βροχές, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα