Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανό του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη για τον Κουφοντίνα

Πανό του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη για τον Κουφοντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρόπολη, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Δημήτρης Κουφοντίνας,

Παρέμβαση στην Ακρόπολη με πανό για τον απεργό πείνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, ανάρτησαν και μια φωτογραφία από την παρέμβασή τους.

«Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας – Άδεια στον Δ. Κουφοντίνα», αναγράφεται στο πανό στα αγγλικά.

Στο κείμενό τους, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας. Λόγω της κατάστασης της υγείας του και την ηλικίας του τα περιθώρια του είναι ελάχιστα. Στην Ελλάδα οι απεργίες πείνας είθισται να είναι “καθαρές” και να περιλαμβάνουν αποκλειστικά νερό. Τέτοιας μορφής είναι αυτή η απεργία πείνας. Πλησιάζουμε τις 20 μέρες και η κατάσταση της υγείας του απεργού φτάνει στο όριο. Κι αυτά για ένα δικαίωμα που του είχε ήδη χορηγηθεί και πάρθηκε πίσω. Δικαίωμα που στην Ελλάδα έχει κερδηθεί μετά από χρόνια αγώνων των κρατουμένων και κομματιών της κοινωνίας στο πλευρό τους.

Για εμάς ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής και αυτό φυσικά παίζει ρόλο στην ένταση της αλληλεγγύης μας στον συγκεκριμένο αγώνα που δίνει. Αλλά όπως βλέπει κανείς σε πολλές άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας η τάση για κατάργηση κάθε είδους δικαιωμάτων μέσα και έξω από τις φυλακές είναι η τάση που κυριαρχεί. Αφορά την πλειοψηφία, τον καθένα , σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν ζει, ότι γλώσσα κι αν μιλάει. Η εξουσία προσθέτει εργαλεία στη δύναμής της, τα κράτη μαζί και το κάθε ένα χωριστά όπως εδώ στην Ελλάδα.

Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο. Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση” κληρονομιά και κληρονόμος” φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα…».

Το κείμενο τελειώνει με το εξής υστερόγραφο: «Επειδή φανταζόμαστε τι πρόκειται να ακούσουμε για αυτή μας την παρέμβαση ξεκαθαρίζουμε πως ούτε τρυκάκια, ούτε καν προκηρύξεις δεν μοιράζαμε στον χώρο».

Σχετικά άρθρα