Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκηνές και παροχή βοήθειας στους μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας

Σκηνές και παροχή βοήθειας στους μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μετανάστες, Μπαγκλαντές, Νέα Μανωλάδα, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Συνεχίζεται η παροχή βοήθειας στους μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα, τα καταλύματα των οποίων κάηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την επανέκδοση των χαρτιών τους.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ιωσήφ Ναμπίλ-Μοράντ (που έχει καταγωγή από τη Συρία), αναφέρει ότι έχουν ήδη στηθεί 86 σκηνές, στις οποίες διαμένουν περισσότερα από 350 άτομα» ενώ για την επανέκδοση των χαρτιών που κάηκαν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 80 και αναμένεται να αποσταλούν άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο.

Επίσης, προσθέτει ότι έχουν διανεμηθεί στους εργάτες γης από το Μπαγκλαντές ρούχα, υπνόσακοι, καθώς και είδη προσωρινής υγιεινής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ουσιαστικά πρόκειται για ενέργειες που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών τους, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της στέγασης».

Το ζήτημα της στέγασης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε με τον πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Αθήνα Γιασίμ Ουντίν, ο οποίος επισκέφθηκε τη Νέα Μανωλάδα και ευχαρίστησε όσους φρόντισαν να παρείχαν βοήθεια στους συμπατριώτες του.

Όπως ανέφερε ο Ιωσήφ Ναμπίλ-Μοράντ, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνουν συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να αναζητηθούν λύσεις για το θέμα της στέγασης, όσων εργάζονται στις καλλιέργειες.

Σχετικά άρθρα