Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες εξελίξεις για όσους πλήρωσαν τη ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ – Τι ανακοινώθηκε

Νέες εξελίξεις για όσους πλήρωσαν τη ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ – Τι ανακοινώθηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Ασημακοπούλου, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ - Ελληνικά Ταχυδρομεία, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Νίκος Παππάς, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν για τους καταναλωτές που έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ.

Όπως ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στα «χέρια» της ΔΕΗ βρίσκεται πλέον το ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταναλωτές που έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την καθυστέρηση απόδοσης των χρημάτων από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ.

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία και επιβάρυνση που υπέστησαν καταναλωτές οι οποίοι, αν και είχαν εξοφλήσει λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσω των ΕΛΤΑ, τα ποσά καθυστέρησαν να αποδοθούν.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει επιλυθεί διότι επικοινώνησαν οι δύο εταιρείες και το ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους είναι στα χέρια της ΔΕΗ», είπε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι τα ΕΛΤΑ έχουν παραλάβει 22,5 εκατομμύρια αυτή τη στιγμή από την καθολική υπηρεσία, τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουν άλλα 22,5 εκατομμύρια, σύνολο 45 εκατομμύρια, τα οποία έχουν νομοθετηθεί ήδη.

Επίσης τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν 40 εκατομμύρια από οφειλές από άλλους φορείς του Δημοσίου.

«Ήταν οφειλές που είχαν συσσωρευτεί και δεν υπήρχε μέριμνα αυτές οι οφειλές να καλυφθούν και τις επόμενες ημέρες θα εισπράξουν άλλα 20 εκατομμύρια. Μιλάμε για ένα σύνολο 100 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα διευκολύνουν ώστε να μειωθεί το άνοιγμα των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ», είπε ο Νίκος Παππάς που δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει ότι «βεβαίως και θα έπρεπε οι διοικήσεις πάρα πολύ γρήγορα να επιδείξουν αντανακλαστικά ούτως ώστε κανένας πολίτης να μην ταλαιπωρηθεί για καμία απολύτως μέρα».

Σχετικά άρθρα