Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο δικαστήριο οι τρεις δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη – Έκρυβαν το πρόσωπό τους (βίντεο)

Στο δικαστήριο οι τρεις δράστες της επίθεσης στον Μπουτάρη – Έκρυβαν το πρόσωπό τους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιάννης Μπουτάρης, Δικαιοσύνη, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Καταπέλτης ήταν στην κατάθεσή του στο Αυτόφωρο Μονομελες Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουταρης στη δίκη των τριών συλληφθέντων για τον ξυλοδαρμό του.

“Ήταν οργανωμένο”, είπε. “Υπήρχε οργανωτής. Ένιωσα έναν κλοιό να με σφίγγει και με προτροπή των συνοδών μου αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε”, ανέφερε.

Ο κ. Μπουταρης ειπε οτι πριν το επεισόδιο ακουσε τον πρωην περιφερειαρχη Παναγιωτη Ψωμιαδη να τον βριζει. “Ακουσα μόνο που με έβρισε ο κ. Ψωμιαδης. Μετά πιο κάτω κάποιοι έβριζαν απο διάφορα σημεία”, κατέθεσε.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε και τους τρεις κατηγορουμενους ότι τον χτυπούσαν αλλα ειδικά για τον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής είπε ότι “ξέρει πολεμικές τέχνες. Το χτύπημα μου είπε ενας φίλος μου που ξέρει ότι ήταν τέτοιο για να μου κάνει ζημιά στην κοιλιά”.

Ο κ. Μπουταρης αναγνώρισε τον ίδιο μεταξύ συγκεντρωμένων σε διαδήλωση ακροδεξιάς οργάνωσης εναντίον του περσινου gay pride, ενώ είπε πως τον είδε και στο νοσοκομείο καθώς ήταν τραυματισμένος στο χέρι αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου.

Ακομη ο δήμαρχος επανέλαβε ότι συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μαζί με τις ποντιακές οργανώσεις.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που εντόπισε από τα βίντεο τους κατηγορούμενους και η διαδικασία συνεχίζεται.

H δίκη των τριών κατηγορούμενων για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ξεκίνησε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι τρεις άνδρες, πρόκειται για δυο 20χρονους και ένα 36χρονο, μετήχθησαν από τους αστυνομικούς λίγο πριν τις 12 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κρύβοντας τα πρόσωπά τους.

Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης επίθεσης και διακεκριμένης φθοράς.

Υπενθυμίζεται πως είχε συλληφθεί και ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης μετέβη στα δικαστήρια μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

Σχετικά άρθρα