Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό,

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί αφού μετά την συνάντηση του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες και το αίτημα σε έντονο ύφος του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ να σταματήσει η Άγκυρα την παραβατική συμπεριφορά και τις προκλήσεις δε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε με NAVTEX.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα δεσμεύει παράνομα μια ευρεία θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Ψαρών για δύο αεροναυτικές ασκήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις οκτώ το πρωί έως στις τρεις το μεσημέρι και στις 31 Μαΐου από τις δώδεκα έως στις τρεις το μεσημέρι.

Οι Τούρκοι επιστρέφουν στην ίδια περιοχή το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου πάλι από τις οκτώ το πρωί έως στις τρεις το μεσημέρι.

Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, στις 13 Ιουνίου η περιοχή δεσμεύεται για τον ίδιο σκοπό ακριβώς στην ίδια χρονική ζώνη, δηλαδή από τις οκτώ το πρωί έως στις τρεις το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα