Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οχι” είπε το Διοικητικό Εφετείο στην αναστολή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό

“Οχι” είπε το Διοικητικό Εφετείο στην αναστολή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Τούρκοι,

“Όχι” είπε το Διοικητικό Εφετείο στην αναστολή του ασύλου που χορηγήθηκε στον δεύτερο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Η πρόεδρος του ΣΤ’ Τμήματος δεν ανέστειλε με προσωρινή διαταγή της, τη χορήγηση του ασύλου στον πιλότο του ελικοπτέρου κάνοντας με αυτό τον τρόπο εν μέρει δεκτό το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς του επέβαλε αυστηρούς περιοριστικούς όρους για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επι της αίτησης ακύρωσης που έχει καταθέσει το υπουργείο δεν θα χορηγηθούν στον Τούρκο αξιωματικό ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται στην απόφαση, πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατ’ ουσία κράτηση αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

Σχετικά άρθρα