Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλαμάτα: Εμφανίστηκε ο πατέρας των 4 παιδιών που εγκατέλειψε η μητέρα τους

Καλαμάτα: Εμφανίστηκε ο πατέρας των 4 παιδιών που εγκατέλειψε η μητέρα τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καλαμάτα,

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας συνεχίζουν να φιλοξενούνται τα 4 παιδιά που η μητέρα τους άφησε στην Εισαγγελία Καλαμάτας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Χθες Παρασκευή ο πατέρας είδε τα παιδιά του στο νοσοκομείο, και τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα τους μίλησαν με την κοινωνική λειτουργό η οποία έχει αναλάβει να διεξαγάγει την κοινωνική έρευνα για το αν είναι κατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον για να επιστρέψουν τα παιδιά.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο καταφτάνει απλός κόσμος και πηγαίνει ρουχαλάκια και άλλα είδη για το 7χρονο κοριτσάκι και τα 3 μικρότερα αδέρφια του, αγοράκια ηλικίας 8 μηνών το μικρότερο και 6 χρόνων το μεγαλύτερο.

Η 27χρονη μητέρα θυμίζουμε ότι είπε ως δικαιολογία ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει γιατί ο σύζυγός της τους παράτησε και αυτή δεν έχει δουλειά για να τα ζήσει. Όμως στενό συγγενικό πρόσωπο του πατέρα επικοινώνησε με την εφημερίδα «Ελευθερία», το μεσημέρι της Πέμπτης και παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή, λέγοντάς μας ότι ο πατέρας έρχεται από την Αθήνα για να διεκδικήσει τα παιδιά του. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του ίδιου, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες μας το βράδυ της Πέμπτης κατέφτασε στο νοσοκομείο και ζήτησε να τα δει. Χθες πήγε και στην εισαγγελέα, και κατάφερε να βλέπει τα παιδιά του για όσο αυτά θα μείνουν στο νοσοκομείο.

Θα παραμείνουν για λίγο στο νοσοκομείο τα παιδιά

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα παιδιά θα παραμείνουν τουλάχιστον και το Σαββατοκύριακο φιλοξενούμενα στην Παιδιατρική. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών όπως ζήτησε η εισαγγελέας. Με πρωτοβουλία μάλιστα της Περιφέρειας, χθες ήρθε από την Τρίπολη η διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας Πελοποννήσου Αγγελική Πουλοπούλου, ώστε να συνδράμει διοικητικά στην έρευνα της κοινωνικής λειτουργού της Π.Ε. Μεσσηνίας Αθηνάς Μαγκουρίλου.

Η κοινωνική λειτουργός θα συντάξει το σχετικό υπόμνημα που ζητήθηκε με κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία. Η εισαγγελέας, αφού θα έχει στα χέρια της την εν λόγω έκθεση, θα πάρει την απόφαση για το αν τα παιδιά θα επιστρέψουν στον πατέρα τους – ο οποίος απευθύνθηκε χθες στην εισαγγελική αρχή διαψεύδοντας με τα λεγόμενά του ότι παράτησε ποτέ τα παιδιά του και ότι δεν τα θέλει. Στο νοσοκομείο μάλιστα μάθαμε ότι συνοδευόταν από μια θεία των παιδιών, η οποία επίσης έχει δείξει ανησυχία και ενδιαφέρον για την τύχη τους.

Στη Μεσσηνία για το Πάσχα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μητέρα των παιδιών φαίνεται πιο αποστασιοποιημένη, και εκτός από τις κοινωνικές λειτουργούς ίσως να εξεταστεί και από γιατρούς μήπως πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη και χρειάζεται βοήθεια.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες ότι η οικογένεια ζει μόνιμα στην Αθήνα επιβεβαιώνονται, και η μάνα φαίνεται ότι ήρθε για τις μέρες του Πάσχα μόνη σε ένα χωριό του Δήμου Οιχαλίας. Μάθαμε ότι κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και έχει μεγαλώσει στην Τριφυλία, ενώ και ο πατέρας έχει οικογενειακούς δεσμούς με τη Μεσσηνία.

Οι ίδιες πηγές παρουσιάζουν ένα συγκρουσιακό οικογενειακό περιβάλλον, και μαρτυρίες αναφέρουν ότι πάνω σε μια κόντρα του ζευγαριού, ο πατέρας έφερε τα παιδιά στο σπίτι όπου ήδη φιλοξενείτο η μητέρα τους. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κοινωνική λειτουργός, σε συνεργασία -αν απαιτηθεί- και με συναδέλφους τους από υπηρεσίες της Αθήνας (όπου άλλωστε κατοικεί μόνιμα η οικογένεια), θα εξετάσει διεξοδικά τις συνθήκες όπου μεγαλώνουν τα παιδιά. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να επιστρέψουν στην αγκαλιά ανθρώπων οι οποίοι τα νοιάζονται και θα τους δώσουν όλη την αγάπη και φροντίδα που χρειάζονται.

Στο μεταξύ, άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με το κοριτσάκι, μας περιέγραψαν ότι παρά τη φροντίδα και την προσοχή που δέχεται στο νοσοκομείο, στο βλέμμα του υπάρχει ανησυχία και απορία.

Σχετικά άρθρα