Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πρόκληση: Προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου

Νέα πρόκληση: Προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας φαίνεται πως σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της Μ. Τετάρτης την ώρα που βρισκοταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

Σύμφωνα με το potischios.gr σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής της τουρκικής ακτοφυλακής που βρισκοταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρισκοταν στην περιοχή.

Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρισκόταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα φαίνεται ότι προσπάθησε να το εμβολίσει, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τοπικό site.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Σχετικά άρθρα