Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρνητικός ο Τούρκος Εισαγγελέας στο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Αρνητικός ο Τούρκος Εισαγγελέας στο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Δημήτρης Κουκλατζής, Ελληνικός Στρατός, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Αρνητική ήταν για ακόμα μια φορά η απόφαση του Τούρκου Εισαγγελέα σε ό,τι αφορά το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ έθεσαν το θέμα στη συνάντηση που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο στη Βάρνα.

Μάλιστα η συζήτηση για το θέμα είχε διάρκεια είκοσι λεπτών και σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο:

«Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο κ. Ερντογάν τού απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

Σχετικά άρθρα