Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Σύρο μέχρι την Κυριακή υπερσύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου (βίντεο)

Στη Σύρο μέχρι την Κυριακή υπερσύγχρονο ταχύπλοο του αμερικανικού στόλου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Βίντεο, Ερμούπολη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυκλάδες, Σύρος, Τζέφρι Πάιατ,

Στο λιμάνι της Ερμούπολης, στη Σύρο έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπερσύγχρονο ταχύπλοο του της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου, Carson City.

Το πλοίο, όπως αναφέρει το cyclades24 θα παραμείνει στην Ερμούπολημέχρι την Κυριακή.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ανάπαυση και η αναψυχή.

Η αγκυροβόληση του πλοίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων έγινε μετά από συνεννοήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με την ναυτική ακόλουθο των ΗΠΑ στη χώρα μας, Ρόουζ Ράις.

Το προηγούμενο διάστημα το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά, έκανε διήμερο πλου στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά το λιμάνι της Ερμούπολης.

Χαιρετίζουν η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Τζέφρι Πάιατ

Την αγκυροβόληση του CarsonCity στη Σύρο χαιρέτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Καλώς ήρθες στη Σύρο Carson City και σε ευχαριστούμε περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter.

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα που σε δικό της tweet επισημαίνει ότι η αγκυροβόληση του πλοίου «είναι ορατό σύμβολο του πώς εμβαθύνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα, πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα