Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτο “όχι” στην έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

Τρίτο “όχι” στην έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Πραξικόπημα Τουρκία, Συμβούλιο Εφετών, Τουρκία, Τούρκοι,

«Όχι» είπε για ακόμη μια φορά η ελληνική δικαιοσύνη στην έκδοση των «8» Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα.

Ομόφωνα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών για να εκδοθούν στην Τουρκία.

Οι δικαστές χαρακτήρισαν αόριστες τις κατηγορίες που αποδίδονται στους 8 Τούρκους αξιωματικούς υπογραμμίζοντας πως δεν προσκομίστηκαν νέα στοιχεία που να ανατρέπουν τα έως τώρα δεδομένα.

Παράλληλα, αποφάνθηκαν πως υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουν δίκαιη δίκη και να υποστούν βασανιστήρια στην περίπτωση που εκδοθούν.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε πως σε ό,τι αφορά στα τρία πρώτα αδικήματα «εισάγονται απαραδέκτως» καθώς δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, ενώ σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα αδικήματα είτε είναι παντελώς αόριστα είτε δεν επιτρέπεται η έκδοσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, είπαν οι δικαστές, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για μη δίκαιη δίκη και κίνδυνος οι «8» να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Νωρίτερα η η εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών κ. Κυβέλου, κάνοντας επίκληση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών, οι 8 δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία, ενώ όπως είπε, οι τουρκικές αρχές δεν προσκόμισαν νέα, ορισμένα, και σαφή στοιχεία που να δικαιολογούν την έκδοση τους.

Σε ό,τι αφορά τις νέες αξιόποινες πράξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο αίτημα, η κυρία Κυβέλου επισήμανε ότι “στο φάκελο δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων, δεν προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος της αξιόποινης συμμετοχής τους”. Ακόμα όμως κι αν ήταν ορισμένη η κατηγορία εναντίον τους, σύμφωνα με την εισαγγελέα “δεν υπάρχει καμία αλλαγή από τα δεδομένα της απόφασης του Αρείου Πάγου και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της έκδοσης τους”.

Σχετικά άρθρα