Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη για 5 παιδιά στον Άγιο Δημήτριο: Ο πατέρας τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά

Φρίκη για 5 παιδιά στον Άγιο Δημήτριο: Ο πατέρας τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Κακοποίηση Ανηλίκου, Παιδιά,

Μια απίστευτη ιστορία ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πατέρας πέντε ανήλικων παιδιών τα άφηνε νηστικά, με τα παιδιά- τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι- να υπακούουν για να αποφύγουν τον ξυλοδαρμό.

Η οικογένεια μετακόμισε τα τελευταία έξι χρόνια στον Άγιο Δημήτριο. Αρχικά έμεναν σε τροχόσπιτο σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρα και στη συνέχεια μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία ζώντας σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι γείτονες, βλέποντας τι περνούσε η οικογένεια, κάθε τόσο βοηθούσαν κρυφά ή φανερά τα ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 9 ετών έως 17.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων, όταν ο δήμος Αγίου Δημητρίου προθυμοποιήθηκε να τοποθετήσει τη μητέρα με σύμβαση στην υπηρεσία καθαριότητας, ο πατέρας έγινε έξω φερνών και δεν το επέτρεψε λέγοντας πως δεν θα γίνει χαμάλης κανενός.

Η μητέρα, κακοποιημένη και εκείνη από τον σύζυγο της, δεν του έφερνε ποτέ αντίρρηση καθώς τον φοβόταν, όλα αυτά όμως τελείωσαν με την δυναμική παρέμβαση των δύο μεγάλων αγοριών οι οποίοι μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση είπαν στον πατέρα τους πως θα τον κλείσουν φυλακή.

Η αρχή του τέλους για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου μια εβδομάδα όταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 14 και 17 ετών, επαναστάτησαν και είπαν στον πατέρα τους πως θα τον κλείσουν φυλακή αν αυτός συνέχιζε να τα κακοποιεί και να τα εκμεταλλεύεται.

Τότε εκείνος πήρε ένα μαχαίρι και το έστρεψε εναντίον τους, απειλώντας πως θα τους σκοτώσει όλους και μετά θα αυτοκτονήσει.

Τα παιδιά στην θέα του μαχαιριού, τρομοκρατήθηκαν, πήδηξαν από το παράθυρο και έτρεξαν για βοήθεια στο σχολείο τους εξιστορώντας στην διευθύντρια τους τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η διευθύντρια, έπειτα από την καταγγελία αυτή, ειδοποίησε άμεσα την κοινωνική υπηρεσία του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψη του πατέρα και την προστασία των ανήλικων παιδιών.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων για τις άθλιες συνθήκες διαβιώσεις της οικογένειας είναι συγκλονιστικες για τον πατέρα τον οποίο περιγράφουν ως αντικοινωνικό, κλειστό και παρανοϊκό χαρακτήρα.

Σύμφωνα πάντα με τους γείτονες, ο πατέρας είχε αφήσει και τα πέντε παιδιά αβάπτιστα δίνοντας τους αρχαιοελληνικά ονόματα καθώς ακολουθούσε μια θρησκεία παρόμοια με την σαϊεντολογία ενώ δεν επέτρεπε να τρώει κανείς κρέας και αβγά.

Αρκετές ήταν και οι φορές που όλη η οικογένεια αναγκαζόταν να πίνει νερό από το πηγάδι που βρισκόταν στο χωράφι απέναντι από το σπίτι τους και να κάνουν μπάνιο με αυτό.

Αρκετές, δε, ήταν οι περιπτώσεις που ο πατέρας έβαζε τους μεγάλους του γιους να σκάβουν το χωράφι, χωρίς κάποιον προφανή λόγο.

Ο πατέρας έδερνε, επίσης, τόσο την σύζυγο του όσο και τα παιδιά ενώ δεν επέτρεπε σε κανέναν να εργαστεί ή έστω να έχει φιλικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους από την γειτονιά ή τα παιδιά από το σχολείο.

Ακόμα πιο δύσκολοι ήταν οι χειμώνες καθώς το σπίτι της οικογένειας δεν έχει θέρμανση. Έτσι είχαν φτιάξει μια αυτοσχέδια ξυλόσομπα από θερμοσίφωνα καίγοντας σε αυτήν ό,τι ξύλο μάζευαν τα παιδιά από τον δρόμο, από πόρτες και παράθυρα μέχρι παλέτες και ξερά ξύλα.

Τι ζητούν τα παιδιά από τις αρχές και την πολιτεία

Ο πατέρας αυτήν την στιγμή βρίσκεται έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου ενώ τα παιδιά φιλοξενούνται στο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Η μητέρα των πέντε παιδιών, έχει εξαφανιστεί από το σπίτι καθώς φοβάται πως θα την συλλάβουν και την ίδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα τα αδέλφια μένουν μαζί στον 4ο όροφο του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» και χαίρουν άκρας υγείας.

Στις μεταξύ τους συνομιλίες λένε ότι για πρώτη φορά ζουν τόσο ανθρώπινα και ζεστά ζητώντας από την πολιτεία και τους φορείς να μείνουν όλα μαζί και να μην χωριστούν σε ιδρύματα αριστερά και δεξιά καθώς αγαπιούνται…

Σχετικά άρθρα