Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Χιόνια,

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα, που θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, από τα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, για να ενταθούν και πάλι από την Κυριακή το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα αλλάζουν συνεχώς διευθύνσεις λόγω του περάσματος διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών. Έτσι, το Σάββατο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και νότια σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ την Κυριακή βαθμιαία θα γίνουν νότιοι.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές, παροδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, βροχή κατά διαστήματα και το μεσημέρι παροδική καταιγίδα με το θερμόμετρο από 7 έως 11 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και εξασθένηση το απόγευμα, άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, αρχικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος από 5 έως 16 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, βροχές ή καταιγίδες με εξασθένηση και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι νότιοι 4 με 6 και σταδιακά δυτικοί 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 17 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες, άνεμοι από ανατολικές και βαθμιαία βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, παροδικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά με εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 6 έως 14 βαθμούς.

Στην Αττική, αρχικά βροχές και πιθανώς έντονες καταιγίδες με εξασθένηση το απόγευμα, άνεμοι ανατολικών και σταδιακά δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα