Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλήσεις χωρίς τέλος: Οπλισμένα F-16 έστειλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Προκλήσεις χωρίς τέλος: Οπλισμένα F-16 έστειλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο αφού αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν 29 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σε σχηματισμό δυο οπλισμένα F- 16, τα οποία έκαναν 12 παραβιάσεις. Άλλες 16 πρόσθεσε ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN 235.

Μία ακόμα παραβίαση έγινε από το ένα, εκ των δύο ελικοπτέρων του τουρκικού στρατού, που σεργιάνιζαν στο Αρχιπέλαγος.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, που έκαναν και τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, η πρόκληση – διαρκείας από την φρεγάτα “Barbaros”, η οποία έχει φθάσει στο Κρητικό Πέλαγος. Το τουρκικό πολεμικό που πλέει περίπου στα 30 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης, βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση της φρεγάτας “Θεμιστοκλής” του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και συνολικά του Ελληνικού Συστήματος Επιτήρησης.

Ο πλους στα διεθνή ύδατα, υπό το καμουφλάζ της αβλαβούς διελεύσεως, είχε ως ξεκάθαρο στόχο, όπως αναφέρει το onalert.gr, την καταγραφή των δραστηριοτήτων του ελληνικού στόλου καθώς στην περιοχή του ανατολικά της Άνδρου βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ.

Σχετικά άρθρα