Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤτΕ: Πώς θα ξεχρεώνονται τα κόκκινα δάνεια

ΤτΕ: Πώς θα ξεχρεώνονται τα κόκκινα δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόκκινα Δάνεια, Τράπεζα της Ελλάδος,

Πώς θα ξεχρεώνονται τα κόκκινα δάνεια; Να πουλήσουν το σπίτι τους ή άλλο περιουσιακό τους στοιχείο , να παραχωρήσουν το σπίτι τους στην τράπεζα και να πληρώνουν ενοίκιο, να δώσουν πρόσθετες διασφαλίσεις ότι θα αποπληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους , είναι μερικές από τις επιλογές που θα έχουν οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες προκειμένου να ξεπληρώσουν τα κόκκινα δάνεια τους προς τις τράπεζες.

Όλοι οι δυνατοί τρόποι με τους οποίους θα αντιμετωπίζουν από το 2015, οι τράπεζες τις καθυστερήσεις πληρωμών και την υπερχρέωση των δανειοληπτών τους , περιγράφονται σε απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 1582).

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΤτΕ θέτει το «Πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων για τη διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων», μέσω του οποίου παρουσιάζονται οι πιο συνηθισμένοι, στη διεθνή πρακτική, τύποι ρυθμίσεων για διευθέτηση της υπερχρέωσης.

Μεταξύ αυτών είναι η μερική διαγραφή χρεών, η παροχή πρόσθετης εξασφάλισης από τον δανειολήπτη, η πώληση και ενοικίαση του ακινήτου η οποία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση του δικαιώματος διαμονής στο ακίνητο έναντι μισθώματος – συνήθως για μια ελάχιστη περίοδο τριών ετών.

Ακόμη προβλέπεται η μεταβίβαση του δανείου σε άλλο ίδρυμα, πιστωτή ή χρηματοδοτικό σχήμα, η ανταλλαγή με στεγαστικό δάνειο μικρότερης αξίας αλλά και η ρευστοποίηση εξασφαλίσεων.

Σχετικά άρθρα