Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα στις 22.24 – Δείτε το επίκεντρο από δορυφόρο

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα στις 22.24 – Δείτε το επίκεντρο από δορυφόρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Μαραθώνας, Σεισμός,

Ισχυρός σεισμός, αισθητός στην Αθήνα με επίκεντρο στην Αττική, σημειώθηκε στις 22.24 της Δευτέρας.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 28 χλμ βορειοανατολικά της πρωτεύουσας -στην περιοχή του Μαραθώνα– και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ. Λίγο μετά ακολούθησε διόρθωση για 4,4 Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν 4,5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές, ενώ η διάρκειά του ήταν πάνω από 6 δευτερόλεπτα. Είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, καθώς όπως τόνισε η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και δεν δίνει μεγάλους σεισμούς.

Η σεισμική δόνηση ήταν συνέχεια της σεισμικής ακολουθίας των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή ανατολικά της Πεντέλης.

O Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, υπενθύμισε στην ΕΡΤ ότι έχει υπάρξει σεισμική διέγερση στην περιοχή εδώ και εβδομάδες και σημειώνει ότι η περιοχή δεν δίνει μεγάλους σεισμούς. Εκτιμά ότι ήταν ο δυνατότερος κρατώντας όμως πάντα επιστημονική επιφύλαξη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται.

Στον χάρτη της Google βλέπετε το επίκεντρο του σεισμού:

Δείτε το ακριβές επίκεντρο του σεισμού σε κοντινή δορυφορική εικόνα. Όπως μπορείτε να διακρίνετε υπάρχει οικία ακριβώς από πάνω του:

Σχετικά άρθρα