Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζει ο σιδηροδρομικός χάρτης της χώρας- Tι ανακοίνωσε ο Σπίρτζης

Αλλάζει ο σιδηροδρομικός χάρτης της χώρας- Tι ανακοίνωσε ο Σπίρτζης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,

Αλλάζει ο σιδηροδρομικός χάρτης της χώρας καθώς από 1η Φεβρουαρίου τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι θα διέρχονται από τη νέα χάραξη που περιλαμβάνει τη σήραγγα του Καλλίδρομου, και όχι από την ορεινή διάβαση του Μπράλου.

Η αλλαγή της σιδηροδρομικής γραμμής θα έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί η εξυπηρέτηση των σιδηροδρομικών σταθμών Αμφίκλεια, Λιλαία και Μπράλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εξετάζει τρόπους εξυπηρέτησης των επιβατών των ανωτέρω Σιδηροδρομικών Σταθμών με υποκατάσταση της συγκοινωνίας για τα βασικά δρομολόγια (που μέχρι σήμερα εξυπηρετούν τους σταθμούς αυτούς) και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της.

Για το αρχικό διάστημα λειτουργίας της νέας γραμμής, ενδεχομένως να εμφανισθούν μικρές καθυστερήσεις, με βάση τις οδηγίες ασφαλούς κυκλοφορίας του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για το προσεχές διάστημα και δεσμεύεται για την άρτια εξυπηρέτησή του με την ολοκλήρωση παράδοσης της νέας γραμμής.»

Η νέα χάραξη αμέσως μετά την Τιθορέα κινείται βορειοανατολικά και διασχίζει το όρος Καλλίδρομο μέσω της ομώνυμης σήραγγας, το μήκος της οποίας αγγίζει τα 9 χλμ.

Η κατασκευή της διήρκησε περισσότερο από 20 χρόνια καθώς ξεκίνησε το 1997, ωστόσο στην πορεία προέκυψαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί από την προμελέτη. Μετά το Καλλίδρομο η γραμμή ακολουθεί πεδινή διαδρομή. Τέμνεται με την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας ενώ περιλαμβάνει δύο νέους σταθμούς, στον Μώλο και τον Άγιο Στέφανο.

Σχετικά άρθρα