Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ριζικές αλλαγές στα διόδια το 2018 – Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερα

Ριζικές αλλαγές στα διόδια το 2018 – Ποιοι θα πληρώνουν λιγότερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διόδια, Χρήστος Σπίρτζης,

Εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, η έναρξη της διαδικασίας διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού για την «εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών, δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση» σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Με απλά λόγια με το νέο σύστημα που θα εγκατασταθεί οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια ανάλογα με την απόσταση που διανύουν στους αυτοκινητόδρομους, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικρές αποστάσεις θα έχουν χαμηλά διόδια και οι μεγάλες υψηότερη χρέωση διοδίων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2018, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τη δημοσίευση της περίληψης της Διακήρυξης στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως εκτιμάται το ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018, αρχής γενομένης από την Εγνατία Οδό. Τα αφορά τόσο τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα όσο και τα ΙΧ. .

Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει, μετά από πρόσκληση εκ μέρους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η διαδικασία διαβούλευσης με τους παραχωρησιούχους για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους που λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης.

Σχετικά άρθρα