Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών 2,3 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών 2,3 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ΟΑΣΘ, Φοροδιαφυγή, Χρήστος Στεφανίδης,

Αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες έναν 74χρονο με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη,για τον οποίο το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ.

Το ποσό φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Τι λέει ο ίδιος

“Η ημερομηνία που ζητήσαμε από το ΙΚΑ για ένσταση δεν έχει προσδιοριστεί και παρά το γεγονός ότι πληρώθηκε το 50% των χρεών οδηγήθηκα στο αυτόφωρο” δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 fm” ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε ότι “οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν στον Φεβρουάριο του 2017, και σύμφωνα με το νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ και οδηγήθηκα στον εισαγγελέα, είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό.”

Ο ίδιος είπε ότι έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για 25 Ιουνίου του 2018.

Σχετικά άρθρα