Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν στην Κομοτηνή: Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα ως Ελληνες πολίτες

Ερντογάν στην Κομοτηνή: Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα ως Ελληνες πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κομοτηνή, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Δώσατε αγώνα επιβίωσης εδώ και χρόνια και σας συγχαίρω γι’ αυτό», είπε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Κομοτηνής ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ανοικτής ομιλίας του στον προαύλιο χώρο του μειονοτικού σχολείου της περιοχής.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε επανειλημμένως «ομοεθνείς» και «συμπολίτες» τους συγκεντρωμένους του πλήθους, ζητώντας να παραμείνουν «γέφυρα φιλίας» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο ωστόσο, ο Ερντογάν επισήμανε στο πλήθος: «Εσείς έχετε ισχυρή πίστη. Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα ως Έλληνες πολίτες (…) Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα και πρέπει να βρίσκει λύσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Έχετε εκλέξει 4 βουλευτές και πρέπει να έχετε το θάρρος να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας», πρόσθεσε.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκαν στις 12:20 μ.μ, περίπου 400 άτομα της κοινότητας, αν και οι αρχές περίμεναν αρχικά πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, εκτιμώντας πως στο σημείο ήταν πιθανό να προσέλθουν ακόμα και 15.000 άτομα.

«Ηγέτη μας – ηγέτη μας»

Όταν ο Τούρκος πρόεδρος βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο κόσμος άρχισε να τον επευφημεί, φωνάζοντας συνθήματα στα τουρκικά. «Ηγέτη μας – ηγέτη μας», ήταν ένα από τα αυτά. Αφού ασπάστηκε τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε, λίγο αργότερα, στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ για να προσευχηθεί.

Διαψεύδει η κυβέρνηση «μίνι επεισόδιο»
Σύμφωνα με την Καθημερινή υπήρξε μίνι διπλωματικό επεισόδιο στην είσοδο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέπτεται ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει και τότε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης του είπε χαρακτηριστικά «Άλλα έχουμε συμφωνήσει, κύριε πρόεδρε».

Κυβερνητικές πηγές ωστόσο διαψεύδουν ότι υπήρξε επεισόδιο σημειώνοντας ότι η επίσκεψη κινήθηκε στο συμφωνημένο πρόγραμμα.

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, όπου ήδη από χθες έκαναν διαρκώς περιπολίες. Αρκετοί είναι και οι άνδρες ασφαλείας που έχουν ακροβολιστεί σε ταράτσες.

Σχετικά άρθρα