Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αλλάζει στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι δικαιούνται εκπτώσεις

Τι αλλάζει στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Ποιοι μένουν εκτός και ποιοι δικαιούνται εκπτώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, ΔΕΗ, Ενέργεια, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο,

Εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ θα βρεθούν τα νοικοκυριά που διαθέτουν ακίνητη περιουσία από 150.000 ευρώ και πάνω με υπουργική απόφαση όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Με την ίδια υπουργική απόφαση θα προβλέπεται έκπτωση 70% στα τιμολόγια ρεύματος 400.000 νοικοκυριών, που λαμβάνουν εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), ώστε κάθε φορά που κάποιος υπερβαίνει μια συγκεκριμένη κλίμακα, να μην χρεώνεται με την υψηλότερη χρέωση, για ολόκληρη την κατανάλωσή του.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι ο νέος υπολογισμός θα επηρεάσει τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών, δηλαδή εκείνων των καταναλωτών που είναι ανάμεσα στα 1.600 KW και 2.000 KW και θα επηρεάσει και τη μεσαία τάξη, δηλαδή τους καταναλωτές που είναι λίγο πάνω από τα 2.000 ΚW.

Η διαφορά στην αποτίμηση των ΥΚΩ που θα έχει πλέον τη μορφή καμπύλης και όχι σκάλας, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο υπουργός, θα είναι σημαντική και θα αποτυπωθεί με μία ελάφρυνση των λογαριασμών που θα φανεί μόλις εφαρμοστεί ο νέος τρόπος αποτίμησης των ΥΚΩ.

Στην ομιλία του ο κ. Σταθάκης εξήγησε πως αν η κυβέρνηση δεν έδινε τα 360 εκατ. ευρώ στην ΔΕΗ για τις ΥΚΩ, η εναλλακτική ήταν αύξηση των τιμολογίων στο ρεύμα κατά 7% έως 10%.

«Για πρώτη φορά ένα μέρος του κόστους των ΥΚΩ θα το πληρώσει ο προϋπολογισμός. Αυτή είναι η καινοτομία. Ο επιμερισμός ισχύει σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Είναι επιβεβλημένο για κοινωνικούς κι άλλους λόγους. Αν δεν τα πλήρωνε θα μιλούσαμε για αύξηση τιμολογίων της τάξης του 7% ή 10%. Τα 360 εκ. ευρώ που δίνουμε σήμερα είναι τα ελλείμματα 2012 – 2014, μειωμένα κατά 30 εκ. ευρώ από τη διαχείριση που έκανε η… “φριχτή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα