Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτογραφίες από την περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας

Φωτογραφίες από την περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Γερμανική Πρεσβεία, Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Φωτογραφίες,

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κινητοποίηση που οργάνωσαν από κοινού τα μέλη της Ομάδας ΑΚ Δίστομο από το Αμβούργο και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα στην Αθήνα το Σάββατο 7/6/2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και διεκδίκησης για τα 70 χρόνια από την σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Γερμανοί δημοκράτες και αντιφασίστες, της Ομάδας ΑΚ Δίστομο από το Αμβούργο αλλά και μιας ομάδας ιστορικών από πολλές πόλεις της Γερμανίας, μαζί με Έλληνες πολίτες – μέλη αντιστασιακών οργανώσεων, Ενώσεων Θυμάτων και μαρτυρικών δήμων απ’ όλη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 7/6/2014 στο Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε τώρα τις αποζημιώσεις», «Έλληνες και Γερμανοί, όλοι κόντρα στους ναζί», «Δι και ο σύ νη! Δι και ο σύ νη!» ενώ τραγούδησαν «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ».

Διανεμήθηκαν επίσης ανακοινώσεις της Ομάδας Δίστομο με μηνύματα υπέρ της άμεσης αποζημίωσης των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και κατά του φασισμού. Στη συνέχεια, Έλληνες και Γερμανοί, πορεύθηκαν, φωνάζοντας πάντα συνθήματα, προς την γερμανική πρεσβεία και προχώρησαν στη συμβολική περικύκλωσή της.

Στα αξιοσημείωτα της ιδιαίτερα αγωνιστικής αλλά ειρηνικής κινητοποίησης η αυξημένη παρουσία αντιστασιακών και ιδίως της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ αλλά και νέων ανθρώπων, το μαχητικό πνεύμα των Γερμανών συναγωνιστών μας και η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση του κοινού.

Ξάφνιασαν όμως τα ασυνήθιστα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ο αποκλεισμός της γερμανικής πρεσβείας από δύο κλούβες και αρκετούς άντρες των ΜΑΤ! Γιατί άραγε;

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία με τους συναγωνιστές μας στη Γερμανία και αλλού και τις Ενώσεις Θυμάτων, τους Μαρτυρικούς Δήμους και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, κλιμακώνει τη δράση του, εντός και εκτός Ελλάδας, διεθνοποιεί το ζήτημα, στηρίζει τη δικαστική διεκδίκηση αλλά και ασκεί πίεση στην ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να προσέλθουν άμεσα σε διμερείς διαπραγματεύσεις για την επίλυση του συνολικού ζητήματος της απόδοσης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα (αποζημιώσεις θυμάτων, επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, πολιτιστικοί θησαυροί).

Συμμετέχουμε μαζικά, με σεβασμό, συγκίνηση αλλά και αποφασιστικότητα, στις εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Διστόμου και προειδοποιούμε: δεν θα ησυχάσουμε αν δεν δικαιωθούμε!

germanikes-apozimioseis-1germanikes-apozimioseis-2 germanikes-apozimioseis-4germanikes-apozimioseis-3

Σχετικά άρθρα