Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Mυσταγωγία» και «εφόδιο ζωής» για τους Τούρκους οι γάμοι τους στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη

«Mυσταγωγία» και «εφόδιο ζωής» για τους Τούρκους οι γάμοι τους στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος, Θεσσαλονίκη, Κεμάλ Ατατούρκ, Τουρκικό Προξενείο, Τούρκοι,

Ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, το Εσκί Σεχίρ, ακόμη και από την κεντρική Τουρκία, μόνο και μόνο για να τελέσουν τους γάμους τους στο τουρκικό προξενείο, κατοικία κάποτε του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο λόγος για πολλά ζευγάρια νεαρών Τούρκων, για τα οποία ο γάμος στο συγκεκριμένο κτίριο είναι όχι απλά «μυσταγωγία», αλλά και «εφόδιο ζωής», όπως οι ίδιοι ομολογούν.

Το προξενείο στη Θεσσαλονίκη το επισκέφτηκαν μόνο το 2014 περισσότεροι από 120.000 Τούρκοι πολίτες, αρκετοί από αυτούς νέοι, που έχουν ως βασικό στόχο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη τον γάμο τους στον ιερό γι αυτούς χώρο, λόγω της φερόμενης γέννησης εκεί του Ατατούρκ.

Και μόνο η ύπαρξη του κτιρίου αυτού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται εδώ και λίγα χρόνια αρκετή για την αύξηση του ρεύματος των Τούρκων επισκεπτών στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Οι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειες τους ή με τους υποψήφιους συζύγους τους για ένα σύντομο ταξίδι και αφού περιηγηθούν πρώτα στους χώρους του δικού τους πολιτισμικού ενδιαφέροντος ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Το ταξίδι του γάμου, συνήθως τριήμερο, περιλαμβάνει παραδοσιακό γεύμα σε κάποια από τις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, γλέντι σε νυχτερινό κέντρο μετά το μυστήριο και όλη την προετοιμασία πριν από το μυστήριο του γάμου, με αγορές σε καταστήματα και την περιποίηση των μελλόνυμφων σε κομμωτήρια και χώρους αισθητικής.

Σχετικά άρθρα