Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή στον Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή στον Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HSBC, Γιάννης Διώτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λίστα Λαγκάρντ, ΣΔΟΕ, Τράπεζες, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,

Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε τον κ. Διώτη ένοχο, καθώς έκρινε πως δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Επίσης το Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε πως οι ενέργειές του έγιναν έτσι ώστε τα 2.059 πρόσωπα της λίστας να ωφεληθούν, δηλαδή να μην ελεγχθούν.

Η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ζητήσει την απαλλαγή του κ. Διώτη, υποστηρίζοντας πως η παράδοση του επίμαχου αρχείου με τα ονόματα στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο.

Παράλληλα, η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως οι χειρισμοί Διώτη δεν προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο, ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της απιστίας η οποία τον βαραίνει.

Σχετικά άρθρα