Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρήνος στην κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφoνήθηκε μέσα στο νεκροταφείο (φωτο)

Θρήνος στην κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφoνήθηκε μέσα στο νεκροταφείο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αστυνομία, Δολοφονίες, Θεοδώρα (Δώρα) Ζεμπέρη, Νεκροταφείο, Πατήσια, ΣΔΟΕ, Φωτογραφίες,

Στο Β’ νεκροταφείο στα Πατήσια, στο ίδιο μέρος που βρήκε φριχτό θάνατο, τελέστηκε η κηδεία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε άγρια το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι πρώτες εικόνες από τους φίλους και τους συγγενείς που βρίσκονται στο σημείο για να πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη γυναίκα συγκλονίζουν, ενώ τραγική φιγούρα η μητέρα της 32χρονης η οποία έφτασε υποβασταζόμενη στο κοιμητήριο.

Η μητέρα της εισήλθε στο χώρο υποβασταζόμενη, με την κόρη της να οδηγείται στον τάφο μερικά μόλις μέτρα από εκεί όπου ξεψύχησε.

Λίγο πιο κει και ο οικογενειακός τάφος του καλού της φίλου, Γιάννη Καυκιά, του 33χρονου που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο και τον οποίο από τότε επισκεπτόταν τακτικά

Θρήνος από τα αδέλφια της, με συναδέλφους να έχουν πλημμυρίσει το κοιμητήριο.

“Με την αξία σου “έχτισες” τη σταδιοδρομία σου”

Η Α. Γερακούδη, διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά, όπου εργαζόταν η Δώρα στον επικήδειο είπε μεταξύ άλλων «μας κέρδισες όλους.Με την αξία σου “έχτισες” τη σταδιοδρομία σου.

»Πήρες “άριστα” από όλους μας. Το γραφείο σου και η καρέκλα σου είναι άδεια.

»Δεν ακούμε το γέλιο σου και ψάχνουμε να σε βρούμε.

»Ντύθηκες νυφούλα και μας έστειλες προσκλητήρια να έρθουμε σήμερα, εδώ να σε αποχαιρετίσουμε.

»Θα είσαι στο παράδεισο τώρα και θα είσαι καλά. Κορίτσι μου, μας λείπεις πάρα πολύ. Αιώνια σου η μνήμη».

Συγκλονισμένη η μητέρα

“Πιστεύω ότι σκότωσαν το παιδί μου. Έχω κι εγώ ευθύνη για αυτό που έγινε. Θα μπορούσα να είμαι μαζί της στο νεκροταφείο”, δήλωσε χθες η μητέρα της, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι ο δολοφόνος την παρακολουθούσε, αλλά το παιδί μου δεν είχε καταλάβει κάτι. Οι συνεργάτες της στη δουλειά πρέπει να ήταν οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή”.

Η μητέρας της, αποκάλυψε ότι η Δώρα ανησυχούσε πολύ για την δουλειά της και φοβόταν:

“Μου είπε ότι ήθελε να φύγει από τον έλεγχο. “Με έχει κουράσει, με έχει φοβίσει, έχω δύσκολες υποθέσεις δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Αν κάνω ένα λάθος θα το πληρώσω εγώ και θα πάω φυλακή”, μου έλεγε”.

Στον διάδρομο δεν ακούγεται το χαμόγελό σου. Έβαλες το νυφικό σου και ήρθαμε όλοι εδώ»

Συνάδελφος της 32χρονης από την εφορία ανέλαβε να εκφωνήσει τον επικήδειο, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Δώρα μου, έδωσες εξετάσεις και μας κέρδισες όλους. Στον διάδρομο δεν ακούγεται το χαμόγελό σου. Κορίτσι μου, καλό σου ταξίδι. Έβαλες το νυφικό σου και ήρθαμε όλοι εδώ».

Τι λένε οι αρχές

«Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο.

»Παράλληλα, εξετάζουμε, εκτός των άλλων και την εκδοχή της ληστείας. Ο δράστης πήρε την τσάντα της, με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

»Οι έρευνες που διενεργούνται είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Αυτά τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, κύκλοι αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας, με αγριότητα, της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, που εργαζόταν στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά.

Ενδεικτικό στοιχείο του μένους του δράστη είναι ότι της κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο της το σώμα, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε αμυντικά τραύματα, που δείχνουν ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί.

Η 32χρονη είχε πάει στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο στενού της φίλου, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, πριν από λίγους μήνες.

Η άτυχη γυναίκα, μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το δράστη, αλλά εκείνος την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι. Την Δώρα Ζέμπερη είδε ιερέας του Κοιμητηρίου την ώρα που ξεψυχούσε πάνω σε ένα τάφο.

Σχετικά άρθρα