Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ροζ χρώμα το Βυζαντινό Τείχος της Θεσσαλονίκης

Με ροζ χρώμα το Βυζαντινό Τείχος της Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Καρκίνος Μαστού, Νεάπολη, Συκιές,

Καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση), η οποία θα αναπτυχθεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα δράσης, με αφορμή τον Οκτώβρη, που έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και πρόληψης.

Σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών με τη συνοδεία των δασκάλων τους θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό σε γυναίκες κατά μήκος της οδού Επταπυργίου, όπως επίσης το ίδιο θα κάνουν και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων στη Λαϊκή Αγορά.

Συμπαράσταση κι ελπίδα

Το Βυζαντινό Τείχος στο ύψος της Πολιτιστικής Γειτονιάς θα φωτισθεί συμβολικά με ροζ χρώμα, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 8μ.μ., με στόχο να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες που νοσούν, καθώς και να υπενθυμίσει την έγκαιρη διάγνωση-πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Για τέσσερις ώρες το Βυζαντινό Τείχος θα «ντυθεί» στα ροζ, χρώμα που χρησιμοποιείται ως σύμβολο αφύπνισης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ενώ κατά τη φωταγώγηση και για διάστημα 60-90 λεπτών, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στο κοινό και θα προσφερθούν ροζ κορδέλες στις γυναίκες.

Παράλληλα, η ΑΕΛΙΑ διοργανώνει δύο σεμινάρια αυτοεξέτασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. με την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αυτοεξέτασης και ψηλάφησης του μαστού, αλλά και τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείται για αποτελεσματική πρόληψη της ασθένειας.

Η εκστρατεία «Ροζ Οκτώβριος» πραγματοποιείται σε πολλές χώρες και στοχεύει στην κινητοποίηση των γυναικών και των οικείων τους για την αφύπνιση για τον καρκίνο του μαστού μέσω της ενημέρωσης και του διαλόγου, καθώς η νόσος αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά άρθρα