Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετακινούμενοι Τσιγγάνοι από τη Ρουμανία έφεραν την ιλαρά στην Ελλάδα

Μετακινούμενοι Τσιγγάνοι από τη Ρουμανία έφεραν την ιλαρά στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Ιλαρά, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ρομά (Αθίγγανοι ή Γύφτοι), Υπουργείο Υγείας,

Περίπου 200 είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στην χώρα μας, όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου επίσης έγινε γνωστό από τους επιστήμονες πως στην Ελλάδα ο ιός έφτασε μέσω μετακινούμενων πληθυσμών Ρομά από την Ρουμανία, ενώ εξαπλώθηκε λόγω των ανεμβολίαστων ατόμων.

Εν τούτοις, από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, το 70-75% είναι Ρομά, κατά κύριο λόγο παιδιά, το 15% είναι άτομα του γενικού πληθυσμού και ένα 10% είναι μετανάστες παλαιότερης όμως γενιάς και όχι του τελευταίου προσφυγικού κύματος, όπου κατά κύριο λόγο έχουν γίνει συστηματικοί εμβολιασμοί.

Διαψεύσθηκαν έτσι ξενοφοβικές και ρατσιστικές θεωρίες απέναντι στους πρόσφυγες, που προήλθαν κυρίως εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, «Ο αντίπαλός μας είναι η αυξανόμενη επιρροή απόψεων που αμφισβητούν την αξία της καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Νομίζω ότι στη χώρα μας η επιρροή τους δεν είναι τόσο σημαντική».

«Τα πρώτα κρούσματα μαζικής εμφάνισης εμφανίστηκαν στην Ρουμανία. Στην χώρα μας εμφανίστηκαν αρχές Μαΐου 2017 και αφορούσαν τρία παιδάκια της κοινότητας των Ρομά. Ήταν μετακινούμενοι πληθυσμοί από την Ρουμανία», είπε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ.

«Η ιδιομορφία της τωρινής επιδημικής έξαρσης είναι ότι αποτελεί ταυτόχρονα και συνέπεια της επιδημικής έξαρσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τις οποίες έχουμε διαύλους επικοινωνίας. Κάποια παιδιά από τα πρώτα που δηλώθηκαν πήγαιναν στην Γερμανική Σχολή. Η Γερμανία είναι χώρα με ιδιαίτερη εξάπλωση της επιδημίας», εξήγησε ο Π. Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Σχετικά άρθρα