Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποσύρθηκε από το Αιγαίο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ

Αποσύρθηκε από το Αιγαίο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο  Τσεσμέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Θάσος, Λήμνος, Παραβίαση Χωρικών Υδάτων, Σαμοθράκη, Τουρκία,

Την ώρα που το θερμόμετρο στις σχέσεις με τους γείτονες έχει ανέβει, από τη μία πλευρά λόγω των συνεχιζόμενων περιστατικών στα Ίμια, που ανακαλύπτουν καθημερινά οι Τούρκοι και δεύτερον, λόγω της εισόδου, χτες, των δύο Τούρκων κομάντος, που ζήτησαν άσυλο, ήρθε να προστεθεί και η «επίσκεψη» του «Τσεσμέ» που βγήκε την Πέμπτη στο Αιγαίο, για να πραγματοποιήσει έρευνες.

Βέβαια, αν και η NAVTEX που εκδόθηκε από την Τουρκία, έλεγε ότι οι έρευνες θα διεξάγονταν από την Πέμπτη,  έως ότου δοθεί νέα εντολή, προκάλεσε εντύπωση ότι το Τσεσμέ, το μεσημέρι της Παρασκευής, απομακρύνθηκε από την περιοχή ερευνών μεταξύ Λήμνου, Σαμοθράκης και Θάσου.

 Δεν συνοδευόταν από κάποιο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Το τουρκικό ωκεανογραφικό δεν συνοδευόταν από κάποιο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ενώ σημειώνεται ότι τις κινήσεις του δεν παρακολουθούσε και κάποιο ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Σε μια πρώτη κίνηση πάντως μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX από ελληνικής πλευράς εκδόθηκε η αντί-NAVTEX 40/17 από τον σταθμό της Λήμνο στην οποία αναφέρεται ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη ΝAVTEX με αριθμό 244/17 γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα.

Σχετικά άρθρα