Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αγρότες στην Αθήνα – Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο (φωτο+βίντεο)

Οι αγρότες στην Αθήνα –  Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο (φωτο+βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Βαγγέλης Μπούτας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Δημήτρης Κουτσούμπας, Μπλόκα Αγροτών, Τρακτέρ, Φωτογραφίες,

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Αθήνα.

Οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Βάθη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι:

«Οι αγρότες στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ για τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν και τους διώχνουν από τη γη τους» και πρόσθεσε πως:

«Χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα, συμπαράσταση όλου του λαού. Μόνο με κοινούς, ενωτικούς αγώνες μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σε δηλώσεις του, ο Βαγγέλης Μπούτας, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων πως «πραγματοποιούμε το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και καλούμε όλο το λαό της Αθήνας που υποφέρει από αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να μας δείξει αλληλεγγύη.

Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Σημειώνεται ότι από το συλλαλητήριο απέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία.

Τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα