Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά τις εκδηλώσεις μνήμης του Γρηγορόπουλου (φωτο)

Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά τις εκδηλώσεις μνήμης του Γρηγορόπουλου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Γρηγορόπουλος, Αντιεξουσιαστές, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εξάρχεια, Μολότοφ, Φωτογραφίες,

Σε εξέλιξη είναι οι οδομαχίες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν πριν καν μάλιστα ολοκληρωθούν οι πορείες μνήμης. Αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα τα οποία μετέτρεψαν σε οδοφράγματα στην συμβολή Μπενάκη και Σόλωνος. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ στη Στουρνάρη και τα γύρω στενά.

Ενα δεύτερο μέτωπο συγκρούσεων μαίνεται στην Σπυρίδωνος Τρικούπη, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν συνεχώς, βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες “απαντούν” με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

1

2

3

Σύμφωνα με αναφορές κουκουλοφόροι βρίσκονται ακόμη και στις ταράτσες σπιτιών στην περιοχή.

17 προσαγωγές

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τις προσβάσεις προς το Πολυτεχνείο και έχουν προχωρήσει σε 17 προσαγωγές. Λιγο πριν της 19.30 ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια η πορεία που οργάνωσαν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και αντιεξουσιστικές ομάδες.

Τα «προεόρτια» ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:00 όταν μικρή ομάδα κουκουλοφόρων επιδόθηκε σε πετροπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Ακαδημίας.

Η ΕΛ.ΑΣ είναι σε επιφυλακή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα και αμέσως μετά θα κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Σχετικά άρθρα