Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπενίσης: Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού από την ΕΥΔΑΠ

Μπενίσης: Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού από την ΕΥΔΑΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκρατικοποιήσεις, Γιάννης Μπενίσης, ΕΥΔΑΠ, Υπουργείο Οικονομικών,

Πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι «ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μπενίσης.

Σε ερώτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, απαντά πως η ΕΥΔΑΠ δεν ιδιωτικοποιείται και υπογραμμίζει ότι κύριος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, ουσιαστικά, εκπροσωπεί το Δημόσιο.

Ο κ. Μπενίσης αναφέρει, επίσης, η ΕΥΔΑΠ, με ένα εκτεταμένο επενδυτικό σχέδιο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, εκσυγχρονίζει δίκτυα και υποδομές, και παράλληλα έχει δρομολογήσει έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, «τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια».

Για το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ για τη διετία 2016-2018 ο κ. Μπενίσης μίλησε για επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018.

Τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ σχετίζονται με το δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Επίσης, έχουμε δρομολογήσει τα έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, λόγω διάφορων παραγόντων, όπως το πολιτικό κόστος, είχαν καθυστερήσει σημαντικά.

Σχετικά με την πρόσληψη διεθνούς εταιρείας για την αξιολόγηση των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας ο κ. Μπενίσης ανέφερε πως «ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο έδωσαν το «παρών» οι τρεις μεγαλύτερες εγνωσμένου κύρους εταιρείες, επελέγη ένα σχήμα που προχώρησε στην αξιολόγηση των γενικών διευθυντών της ΕΥΔΑΠ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΔΕΚΟ. Με τη σειρά τους, οι γενικοί διευθυντές εισηγήθηκαν, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, στη διοίκηση τους διευθυντές, με τους τελευταίους μαζί με τους γενικούς διευθυντές να αξιολογούν τους προϊσταμένους. Ως αποτέλεσμα, πετύχαμε την αποπολιτικοποίηση του οργανισμού.»

Σχετικά άρθρα