Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λυγμοί και οδυρμοί από τον “Κοκό” για τους Ολυμπιονίκες (βίντεο)

Λυγμοί και οδυρμοί από τον “Κοκό” για τους Ολυμπιονίκες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Έλληνες Ολυμπιονίκες, Ζάππειο, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, Ολυμπιακοί Αγώνες,

Σε κλαυθμούς και οδυρμούς ξέσπασε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, γνωστός στο πανελλήνιο και ως “Κοκός” κατά τη διάρκεια βράβευσης των Ελλήνων Ολυμπιονικών στο Ζάππειο.

Η τελετή προς τιμήν των Ελλήνων Ολυμπιονικών έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ακόμα πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τα δάκρυα του Γλύξμπουργκ ήταν για τα χαμένα μεγαλεία του θεσμού της βασιλείας ή για το γεγονός ότι στο παρελθόν ο ίδιος είχε κερδίσει ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα…

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα του 76χρονου έκπτωτου μονάρχη να καταρρέει δημοσίως έβαλε τέλος στις “ονειρώξεις” των οπαδών του για να τον δουν ξανά “βασιλιά” της Ελλάδας.

Το τελευταίο διάστημα διάφορα “ζόμπι” διέδιδαν την επιστροφή της μοναρχίας ως “σωτηρία” για την πατρίδα μας. Της ίδιας ξενόφερτης δυναστείας που ταλαιπώρησε για περισσότερο από έναν αιώνα τον λαό μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα με την Επανάσταση του 1821 ιδρύθηκε ως δημοκρατία. Η επιβολή βασιλιά έγινε από τις μεγάλες δυνάμεις που δεν επιθυμούσαν η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος εμποτισμένο από τις αρχές του Διαφωτισμού.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα