Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην πύρινη λαίλαπα της Θάσου ο Τσίπρας (βίντεο)

Στην πύρινη λαίλαπα της Θάσου ο Τσίπρας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Θάσος, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ έφτασε στον Πρίνο της Θάσου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του εξήγησε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι του προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ. από κεραυνούς δίχως βροχή) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

Αργότερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί στον Πρίνο, στο κοινοτικό κατάστημα.

Την ίδια ώρα, καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών στον τουριστικό κλάδο της Θάσου εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αμοιρίδης εκτίμησε πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα δύο τελευταία 24ωρα στο νησί με τις πυρκαγιές δεν επηρεάζει «την οπτική αλλά και την καθημερινότητα του τουριστικού κλάδου»:

«Ούτως ή άλλως είμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Η καταστροφή που έχει γίνει είναι αναστρέψιμη σε ένα βάθος χρόνου. Είναι τέτοια που δεν επηρεάζει την οπτική αλλά και την καθημερινότητα του τουριστικού κλάδου, ο οποίος είναι πάρα πολύ σημαντικός για ένα νησί όπως η Θάσος».

«Οι παραλίες του νησιού, οι ταβέρνες έχουν μια πολύ καλή πληρότητα και ο τουρισμός συνεχίζει τη δική του πορεία ανεξάρτητα με το υπόλοιπο σκηνικό με τη φωτιά» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως το νησί είχε και και έχει τουρίστες, επισημαίνοντας πως «στην πλειονότητά τους οι τουρίστες αντιλήφθηκαν την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά οι φωτιές ήταν τέτοιες που δεν ήταν σε μέρη τουριστικά ώστε να υπάρχει μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας».

Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε και στον «καλό χειρισμό» που έχει γίνει σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πύρινων μετώπων, λέγοντας πως «οι πυροσβέστες -τόσο οι μόνιμοι όσο και οι εθελοντές- έκαναν μια εξαιρετική δουλειά με αυτοθυσία, η οποία και συνεχίζεται».

Σχετικά άρθρα